Account maken  Inloggen
Purc
Werk in wording / 10 jaar geleden
Animated Serie: Krab en Meeuw YOOOOOOO ff schaamteloos spammennn met het project waar ik momenteel aan werk :D.

Samen met 2 andere (jasper van nieuwenhuizen en vincent bisschop) ben ik bezig aan een animated serie genaamd (worktitle) Krab en Meeuw. Krab en Meeuw wonen op een klein eilandje ergens in de oceaan. Krab is een vrij driftig baasje en kan eigenlijk niets hebben. Enigste wat hij wil is lekker chillen op zijn eilandje in de zon. Thats it. Meeuw vind altijd zooi op het eiland wat hij met trots aan krab wil laten zien. Dit kan een lepel zijn, een telefoon, tank, of een andere planeet (YEAH animatie !! alles kan !!). Krab heeft hier totaal geen zin in. Hij wil alleen maar, en alleen maar chillen in de zon.

We zijn nu bezig met de eerste episode, en alles productioneel goed opzetten zodat we meer episodes kunnen maken. Elke episode is maar 1 tot 2 minuten lang. We zitten nu half in de productie fase. Dus zodra er echt models concreet af zijn zal ik het laten zien :D

We hebben ook een (open) Facebook page waar je eventueel wat dingetjes kan bekijken en het ook kan volgen eventueel als je geintereseerd bent. Uiteraard zal ik hier ook alles posten !

Facebook Page:
http://www.facebook.com/pages/Krabfilmpje/361869718592

So thats it :D.

Thanks for nu. Ennuh zijn er comments, tips en weet ik veel nog val alles? Please post het, want daarvoor post ik het ook hier. Om schaamteloos te spammen, maar ook voor tips en trics.

Alvast bedankt !
 Like
Volg
 Reageer
Purc
 10 jaar geleden
Purc
 10 jaar geleden
Purc
 10 jaar geleden
Andre
wat te zeggen!!!! super super super ik hou van dit soort producties erg gaaf!!! ik ga jullei zeker volgen
 10 jaar geleden
Andre
haha nog ff goed gekeken naar de plaatjes. Vind de character designs en de hele style erg cool! kan niet wachten op wat bewegende beelden
 10 jaar geleden
3ddy
Ik vind de meeuw en de krab in het tweede plaatje heel erg tof. In de overige afbeeldingen wijken ze nogal af (vooral de meeuw). Is het bewust voor gekozen of wordt de meeuw nog zo?
 10 jaar geleden
Purc
Yo 3ddy je hebt gelijk ja. Dit zijn dan ook concept art plaatjes en we waren toen ook nog bezig met de definitieve vorm te vinden in 3d. Zoals je op het tweede plaatje ziet (zeg maar dat drieluik) zo zal meeuw ongeveer worden. In het plaatje met de tank is het het model voor de animatic. Niet af, maar qua vorm wel ok voor cameras vastleggen en dat soort zaken

De modellen worden nu gemaakt, dus zodra er een kekke turn around is post ik hem hier wel :D. Dan zie je de final modellekes.

@AndreNL:
Ja was er maar oneindig tijd voor dit soort dingen :D. Ergens een pand huren, geen zorgen om geld, en hoppa dit soort rommel maken met een paar man. Hoe vet is dat? *droomt nog even verder...
 10 jaar geleden
Andre
Als je dat pand gevonden hebt kom ik er gelijk bij in haha
 10 jaar geleden
3ddy
Zo Purc, je bent voor jezelf begonnen?
 10 jaar geleden
Purc
Haha dit is me afstudeer project :P (jaja ik zit nog steeds op school). Is juist wel handig want dan kan ik al me tijd erin steken. Zonder nu andere dingen daarnaast te hoeven doen.
 10 jaar geleden
Purc
Draaien draaien wiede wiede waaien. Turnaround tijd ! Final modellekes. Nu op naar de blendshapes, rigging, shading, texturing.. damn 3d is veel werk ;).
 10 jaar geleden
Carl
Tof project, en als je op school zit wordt je ook niet geremd door opdrachtgevers, geldschieters die wat ook zo nodig wat willen toevoegen aan het resultaat. Pre productie kost muchos tijd ]-(. Succes
 10 jaar geleden
Purc
Ja inderdaad. Nog eventjes kan dat nu. In de zomer ga ik ook gewoon door hiermee. Nu kan het nog !! Daarna rennen voor anderen maybe (maar aan de ene kant is dat ook wel fijn hoor). In ieder geval.. mooie tijden !
 10 jaar geleden
BasHesen
Ziet er erg cool uit! Ben benieuwd waar het naartoe gaat. "FUBAR" belooft in ieder geval veel goeds. Ik houd het in de gaten.

Bas
 10 jaar geleden
Sjaak
Stoer =) Ik ben benieuwd, succes!
 10 jaar geleden
Purc
Duurt ff maar hier wat nieuws . De Animatic in 3d is helemaal klaar en helemaal gelocked voor animatie.
Ondertussen zijn de rigs gemaakt en zijn we dus eigenlijk klaar voor animatie. Shading enzo is voor 50% done maar daar moeten we nog wel wat aan tweaken.

Hier een plaatje van de rig test van Krab:
 10 jaar geleden
Code
ben reuze benieuwd!
 10 jaar geleden
Purc
Wij ook :D. We zijn nu aan het animeren.. altijd een soort van enge stap ofzo haha.
 10 jaar geleden
Thefirstfloor
Nice nice nice!

Ga het zeker volgen.. leuk stijltje
 10 jaar geleden
3ddy
Die rig test is echt overtuigend. Goed werk man!
 10 jaar geleden
Purc
Ja aardig wat controles ook. Maybe wel iets teveel haha. maar gelukkig niet alles nodig de hele tijd tijdens het animeren .
 10 jaar geleden
Mastone
Leuk concept
Leuke website trouwens, met wat flinke staaltjes 3d werk leuk hoor
 10 jaar geleden
Purc
Thanks mastone .

Nou we zijn nu op den helft met animeren en de rendering is ook op gezet :D. Hier een klein screenshotje van de look nu en een epische teaser !
 10 jaar geleden
Purc
Epische Teaser in HD ! ;)
 10 jaar geleden
Purc
Van Teaser naar Trailer en binnenkort final first episode. Maargoed, nu eerst even een trailertje . (wel ff in HD kijken uiteraard hihi)

Hope ya like it !

Ow en een temp site:
http://www.krabenmeeuw.com
 10 jaar geleden
Andre
haha echt gaaf.. heel leuke stijl ook beetje clay achtig.. binnenkort ook een making off?
 10 jaar geleden
Purc
Thanks Andre ! Yup we willen ook een making of maken later. Maar we focussen ons eerst op de film voor nu hehe. DUH ;)
 10 jaar geleden
3ddy
He Purc, is ie al klaar?
 10 jaar geleden
Purc
Nee nog niet . Veels te leuk het animeren haha. Maarja mierenneukerij enzo vertraagt alles wel. Maar ach zolang het kan doen we het gewoon ;)

Kom je trouwens ook nog naar het KLIK animatie festival? Gesjellig joh.
 10 jaar geleden
3ddy
Haha, oke. Succes met animeren dan nog ff.

Die stijl trouwens die je rendert, is dat een beetje afgeleid van het filmpje hieronder?

KLIK animatie festival wordt het dit jaar niet voor mij denk ik. Van het weekend ben ik overgeboekt bij andere feestjes en aanstaande dinsdag ga ik naar Photokina in Keulen. Maar zoals elk jaar, misschien volgend jaar...

 10 jaar geleden
Wizard
Ik had dit nog niet eens gezien!

Wat een vet concept en het ziet er ook gaaf uit. Kan niet anders zeggen. Wel erg tof om zoiets te zien ontstaan op Nederlandse bodem. Mag wat mij betreft vaker gebeuren. Nogmaals, nice!
 9 jaar geleden
Purc
Merci :D. Meer animatie van nederlandse bodem is altijd goed .

We zijn nu bezig ook onze boterham te verdienen (groepje vrienden beetje 3d doen.. www.fube.nl ff spammen haha) Maar binnenkort gaan we weer verder met Krab en Meeuw. We hebben al veel meer dan in de trailer, eigenlijk de laatste loodjes even leggen .

Spannend !
 9 jaar geleden
Bart
Zijn er al weer meer vorderingen heren?
 9 jaar geleden
3ddy
Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd.
 9 jaar geleden